Almindelige behandlinger

Almindelige behandlinger

Hos Tandlægerne i Møldrup tilbyder vi almindelige behandlinger

Herunder kan du læse mere om eftersyn, tandrensing, forebyggelse, fyldninger, røntgen og rodbehandlinger.

Eftersyn samt tandrensning

Undersøgelse af tænder, tandkød, tunge og slimhinder. Ansigtsmuskler og kæbeled undersøges når patienter skærer tænder og lider af hovedpine.
Det er meget individuelt hvor ofte eftersyn foretages men typisk er det hvert halve år.

Læs hvor ofte du bør gå til tandlæge på Tandlægeforeningens hjemmeside eller spørg din tandlæge..

Individuel forebyggelse

Hører ofte sammen med eftersyn og foretages efter behov. Kan blandt andet bestå i :  instruktion i renholdelse af tænder og tandkød og  fluorbehandling af tænderne.Læs mere om forebyggelse af caries på Tandlægeforeningens hjemmeside.

Fyldninger

Tandfyldninger bruges ved huller i tænderne.

Det mest anvendte fyldningsmatriale i dag er plast. Det anvendes både i fortænder og kindtænder. Fordelen ved plast er, at den har en evne til at “klistre” tanden sammen. Desuden er der en kosmetisk fordel, idet plast matcher farven på de øvrige tænder.

Fra 1/10 2008 har Sundhedsstyrelsen i Danmark ved lov bestemt at sølvamalgam kun må benyttes i sjældne, specielle tilfælde.

Har du en defekt, rodbehandlet eller misdannet tand, der ikke kan repareres med en fyldning, er det nødvendigt med en tandkrone.

Røntgen

Klinikken er fuldt digitaliseret med trådløs digitalt røntgen på hver klinik.

Normalt tages to billeder (bitewings), efter behov og rutinemæssigt for at opdage cariesangreb i et meget tidligt stadie og behandle derefter.

Læs mere om røntgenundersøgelser på Tandlægeforeningen hjemmeside.

Rodbehandling

Foretages når nerven i tanden af en eller anden grund dør. Man udrenser rodkanalerne og fylder den op igen med gutaperka (et naturmateriale)Det er oftest nødvendigt at lave en krone på tanden efterfølgende, da denne svækkes og dermed nemmere flækker efter en rodbehandling.

Læs mere om rodbehandlinger på Tandlægeforeningens hjemmeside.