Kroner og broer

Kroner og broer

Stærkt beskadigede tænder kan bevares med en krone. Mistede tænder kan erstattes af en bro, hvis det ikke er den bagerste tand i tandrækken. .

Har du en defekt, rodbehandlet eller misdannet tand, der ikke kan repareres med en fyldning, er det nødvendigt med en krone. Kronen styrker tanden og sikrer, at den ikke knækker.

Kroner og broer fremstilles i guld, rent porcelæn eller en kombination af metal og porcelæn (metal-keramik). Broer kræver dog, at der er flere naturlige tænder til at bære den. En bro vil hurtigt komme til at føles som dine egne tænder, og du får et pænere udseende samt flere tænder at tygge med.

Guldkrone også kaldet Finerkrone

Er lavet af en højædel guldlegering.Guld går ikke i stykker og vi ser kroner der har siddet i munden i over 50 år.

Metalkeramisk krone (MK-krone)

Består af en kerne i guld, hvorpå der er brændt porcelæn.Ligner en alm. tand og er en meget anvendt kronetype.

Zirkonium krone

Består af en kerne af Zirkoniumoxid hvorpå der er brændt porcelæn.Denne kerne er næsten lige så stærk som MK-kronens men har den fordel at den er hvid og lys kan trænge igennem.Dette giver et helt naturligt farvespil og kan laves så man slet ikke kan se forskel på naturlig tand og krone.

E-max

Er “presset” porcelæn.Laves især til fortænder når de skal være perfekte.Har ingen “kerne” som zirkonium men har større styrke i porcelænet.

Metalkeramisk bro

Består af et metalstel af en højædel guldlegering, hvor der er påbrændt porcelæn.Det er den oftest anvendte brotype.

Zirkonium bro

Fuldkeramisk bro bestående af zirkonium og porcelæn.

E-max bro

Ren porcelæns-bro der kommer tættest æstetisk på naturlig tand.